ProAgro

 

Baltic Grain Exchange 17. september 2020

Igen i år er ProAgro og DAKOFO værter for Baltic Grain Exchange på Børsen i København. Dette sker den 17. september 2020.

BGE er en vigtig begivenhed, hvor vi samler både danske og udenlandske samarbejdspartnere og kollegaer. De historiske rammer på Børsen skaber et flot udstillingsvindue for den danske kornbranche.

Yderligere kan findes her: Information.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den Europæiske Varebørs kommer til Danmark i 2021

ProAgro og DAKOFO er i 2021 værter for Den Europæiske Varebørs (ECE).

ECE har udviklet sig meget siden 2009, hvor vi sidst var værter for ECE. At have tiltrukket den Europæiske Varebørs til Danmark betyder, at vi samler flere tusinde repræsentanter for den internationale korn- og råvarehandel i Danmark, hvilket vil blive et godt udstillingsvindue for korn- og foderbranchen i Danmark

Selve Børsen vil blive afholdt d. 7-8 oktober i 2021 i Øksnehallen, som er placeret centralt i byen med gode overnatnings - og transportmuligheder tæt på hovedbanegården og den kommende metrostation.

Gallamiddagen om aftenen vil blive afholdt i Den Kongelige Opera på Holmen.

Læs mere på den Europæiske Varebørs hjemmeside.

I 2018 afholdes Børsen i Rouen, Frankrig.

 

 

 

 

 

Danish Preferred

Danish Preferred er et nyt program til industrigodkendelse af maltbygsorter. Danish Preferred er den danske pendant til det tyske Berliner Program, det franske CBMO og det engelske IBD. Formålet med Danish Preferred er at skabe et stringent men samtidig pragmatisk program, der i høj grad bygger på kædens egen vurdering af sorternes potentiale. Dette sikres ved, at der stilles krav til egenbetaling og krav til sorternes opformering.

De udenlandske opkøbere, har af flere omgange efterlyst et sådanne system fra dansk side, da sorters kvalitet, kan variere alt efter hvor den dyrkes. Danish Preferred skal altså gerne blive den danske stemme i det europæiske maltmarked.

ProAgro har to medlemmer med i Danish Preferred Komitéen, Copenhagen Merchants og Skovs Korn.

Læs mere på Danish Preferred's hjemmeside.